29 Temmuz 2013 Pazartesi

Kulaklarımızın Pasını Silelim : MOOD - Keşifler, Yeniler, Çok Tanınmamış Süper Sanatçılar

Merhabalar sevgili arkadaşlarr,

Bildiğiniz gibi önce Ekin'imin daha sonra da benim doğumgünüm oldu. Birbirimize çok süper hediyeler hazırladım uzakta olmamıza rağmen işte neyse lafı uzatmayayım da söyleyeceğimi söyleyeyim :)
O hediyeleri hazırlarken saatlerimiz hatta günlerimiz bilgisayar önünde geçti. E beni az çok öğrendiniz Duru müzüğü olmadan ders bile çalışamaz... Ama eskiler sıkıyor bir süre sonra biliyon muyani çalma listemden sıkıldım nefret ettim.

Bu şarkılar artık heyecanını kaybetti, ama sorun onlarda değil sorun bende, sadece yeniliğe ihtiyacım var, başka melodilerde kendimi bulmalıyım onları hissetmeliyim.. Bu bir ayrılık değil sadece biraz ara verelim diyorum size sevgili eski şarkılarım ...:) Allahımmmm kafayı yedim yalnızlıktan şarkılarımla ilişki yaşar oldumm...


Bugün "Kulaklarımızın Pasını Silelim" bölümümüzde yeni keşfettiğim, çok beğendiğim, herkesin diline dolanmış olması gereken şarkılar, şarkıcılar var. Ancak bunlar yerine biz hala jennifer lopetin (JLo), rihannayın (Rihanna), david götenin (David Guetta) şarkılarıyla zaman harcıyoruz, listeleri bunlarla dolduruyoruz.

Neyse bu keşiflerim sizin tarzınıza uyar mı bilmem ama 4 yeni keşfim var hepsinin tarzı çok çok farklı burada da size çeşitlilik sunuyorum hadi yine iyisiniz keratalar siziiii :))

Başlayalım !!!

C2C


Harika bir grup, balonlarla alıp veremedikleri bir şey olduğunu düşünüyorum..
İşte dinlenesi şarkılarından benim indirdiklerim:

1. C2C- Down the Road
2. C2C- Arcades
3. C2C- Who Are You Ft. Oliver Daysoul

**buradan da albümleri, diğer şarkıları görebilirsiniz**


The Rescues

Bu grup biraz ezik gibi görünse de bence çok yetenekli tipler sesleri çok süper...
Kendilerinin bazı şarkılarında melodi bile yok sesleri yetiyor !!
Dinlenesi şarkılarından benim indirdiklerim:

1. The Rescues- Can't Stand The Rain
2. The Rescues- My Heart With You

**buradan da albümleri, diğer şarkıları görebilirsiniz**


Henry Krinkle

Bu herif psikopata benziyor bu fotoğraflar ona mı ait emin değilim ama youtube sayfasında bu resimleri vardı ben de inandım ama bizi ilgilendiren müziği...
Remixleriyle ünlü heralde ama ben pek remix sevmem ama bu herifinkini sevdim...
Dinlenesi şarkılarından benim indirdiklerim:

1. Henry Krinkle- Stay
2. Henry Krinkle- Ay Candela (İbrahim Ferrer Remix)
3. Henry Krinkle- CMYKrinkle

**buradan da albümleri, diğer şarkıları görebilirsiniz**


Caro Emerald

Bu kadını aslında hepimiz tanıyoruz, şarkılarını biliyoruz ama ben adını yeni buldum ondan hemen paylaşayım dedim de benim gibi bulamayanlar varsa bulsunlar..
Dinlenesi şarkılarından benim indirdiklerim:

1. Caro Emerald- Back It Up
2. Caro Emerald- A Night Like This

**buradan da albümleri, diğer şarkıları görebilirsiniz**


Deluxe

Değişik bir tarzları var eski tarz, jazz ama eğlenceli ritmik melodilerle birlikte hoş bence..
Dinlenesi şarkılarından benim indirdiklerim:

1. Deluxe- Mr.Chicken
2. Deluxe- Pony
3. Deluxe- Folks & Fellaz


Armin van Buuren

Bir arkadaşım bana önerdi bu süper kişiliği (One of my friend suggested this super man to me) ve kendisine teşekkür etmek istiyorum dinleyince sebebini anlarsınız;)
***Çok teşekkür ederim (Thank you so much) Chocolate Angel !!***
Dinlenesi şarkılarından benim indirdiklerim:

1. Armin van Buuren- Intense ft. Miri Ben-Ari
2. Armin van Buuren- Imagine
3. Armin van Buuren- Burned with Desire
4. Armin van Buuren- Not Giving Up on Love ft. Sophie Ellis Bextor


Andrew Rayel

***Thanks again Chocolate Angel !!***
Dinlenesi şarkılarından benim indirdiklerim:

1. Andrew Rayel- Aeon of Revenge
2. Andrew Rayel- How Do I Know ft. Jano
3. Andrew Rayel- Musa
4. Andrew Rayel- Aether



Şarkılar hakkındaki yorumlarınızı bekliyorumm!!! Buarada bir sonraki bölümümüzde hangi MOOD'u işleyelim siz belirleyin beybiler..

İyi haftalar diliyoruz.. *-*
HMHM Yazarları (Duru&Ekin)
Devamını Oku >>

28 Temmuz 2013 Pazar

HMHM KIZLARI DURMUYOR 3 GÜN 3 GECE DOĞUM GÜNÜ KUTLUYOR !!!!!!!! DUYDUK DUYMADIK DEMEYİN BUGÜN DURU'NUN DOĞUM GÜNÜÜÜ!!!!!!!!!!


Minnoşum biricik soulmatem canım benim biricik dostum doğum günün kutlu olsun SENİ ÇOK SEVİYORUM iyi ki varsın iyi ki o eng 101 dersini seçmişim de sana yanaşmışım. Sana upuzun sağlıklı mutlu nice seneler diliyorum. Hep birlikte mükemmel bir yıl geçirmemiz dileğiyle yanında olamasam da seni kocaman öpüyorum aşkısı *.*
Devamını Oku >>

19 Temmuz 2013 Cuma

Bu aralar ne giydik ki biz 9 ?!

Uzun zamandır "Bu aralar ne giydik ki biz ?!" yazısı paylaşmıyorduk sizinle.. E aslında bunun bir sebebi var Ekin'imle ayrı düştük birbirimizin fotoğrafını çekip, güzelce parçaları bir araya getirip, kombinasyonlarımızı sizinle paylaşamıyoruz.

Ama bizzat kendim Duru yani bir çare buldum. Herkes kendini aynadan çekiyor ya pek beceremesem de ben de kendimi çekeyim dedim. İki gün kıyafetimi çektim, iki gün de pantalonumla ona uygun oje rengimi çektim. Ama merak etmeyin !! Kombinasyonları görün diye özellikle aradım tarafım fotoğraflarını birleştirdim sizin için..;)

Şimdi sizlerle onu paylaşacağım, fiyatlarından bahsedeyim size ama kombinasyonda kullandığım kıyafetlerin değil o gün giydiklerimin fiyatlarını yazıcam buraya. Anlayışınız için teşekkürler şimdidenn :)

Not: Ekin'le şimdi telefonda görüştüm kendisi de fotoğraf ekleyecekmiş fırsatını bulur bulmaz yani merak etmeyin sevgili okuyucularımız :)


***Toptan bi kendi çektiklerimi göstereyim size sonra soldan sağa doğru fotoğraflardaki kombinasyonlarımı göstericem size..***






Kombinasyon 1:



Orjinalinde kullanılan parçalar ve fiyatları:
Pantalon: Hery 130tl
Gömlek: Paul Mark 30tl
Çanta: Armani 380tl
Ayakkabı: İnci 200tl
Saat: Lacoste 150tl
Gözlük: Bvlgari 515 tl (Siyah)

***Klasik tarzı sevdiğimi biliyorsunuz bu da işte o tarzın bir göstergesi. Gömleğin kollarını kıvırdım yalnız dirseğe kadar. Ve gösterdiğim gibi kırmızı ruj kullandım. Oje rengim ten rengiydi.***


Kombinasyon 2:

Orjinalinde kullanılan parçalar ve fiyatları:
Pantalon: Mavi 100tl
Kot Gömlek:Metro altı 35 tl
Çanta:Markasız 40 tl
Ayakkabı: Nike 120tl
Eşarp: Markasız 15 tl
Gözlük: Colin's 20tl (Krem rengi)

***Renklerle pek aram yoktur biliyorsunuz. Ama o gün siyah dışında renkler kullanmak istemiştim. Fular rengim normalde krem yaa kahverengi olurdu ama oje rengim gördüğünüz gibi gül kurusu rengiydi o yüzden fuları da o renk seçmek istedim.***



Kombinasyon 3:


Orjinalinde kullanılan parçalar ve fiyatları:
Pantalon: İnternet malı 20 tl
Bluz: Eskişehir malı 10 tl
Çanta: Michael Kors 500tl
Ayakkabı: Lumberjack 190tl
Yüzük: Yadigar!
Gözlük:  Bvlgari 515 tl (Siyah)


***Bacaklarımı kalın gösterdiğine inansam da bu kombinasyonumu yani çizgili pantalonumu çok sevdim. Bu kadar siyah ve beyaz olunca oje olarak bordo rengini kullanmayı tercih ettim.***


Kombinasyon 4:


Orjinalinde kullanılan parçalar ve fiyatları:
Elbise: Adil Işık 60tl
Kot Ceket: Colin's 70tl
Çanta: Michael Kors 500 tl
Ayakkabı: Amerika malı 20 dolar
Kolye ve Bileklikler: Anamdan aldım !
Gözlük: Colin's 20 tl (Kahverengi)



***Ve en güzelini sona sakladım !!! Ben ve Ekin aslında uzun etekmiş, uzun elbiseymiş pek seven tipler değilizdir. Ama gittim özellikle uzun elbise denedim kombinasyonumu mağazada yaptım. Uzun elbiseler güzel kombine edilince cidden çok modern ve havalı duruyor. Önyargılarınızı kırın diyorum!***



Yorumlarınızı, görüşlerinizi, önerilerinizi bekliyoruzzz :)

İyi haftasonları diliyoruz sizlere..

HMHM Yazarları (Duru&Ekin)
Devamını Oku >>

15 Temmuz 2013 Pazartesi

KEEP CALM and LOVE COSMETICS: SHISEIDO






  Yepyeni bir köşemizle karşınızdayız sevgili okuyucular!!!

Ekin'in "Yeni Başlayanlar İçin Moda" köşesinin ne kadar güzel ve yararlı olduğunu biliyoruz. Ama kıyafetlere hep önem verdik. Benim yazdığım "Son Dakika Trendleri" köşesi de hep kıyafetlerle ve aksesuarlarla alakalıydı.

İşte şimdi, size biraz bizim kullandığımız kozmetik ürünlerinden bahsetme ve önerme zamanı.

Bu köşeye sıkça kullandığım hatta 1 saat önce gidip yeni ürünler aldığım marka ***Shiseido*** ile başlamak istiyorum.






HAKKINDA:  Shiseido isminin Japonca karakterleri “Yeni değerler katan ve yeni bir yaşamı besleyen dünya nimetlerine bir şükran” olarak ifade ediliyor. Kelimeler Doğu estetiği ile Batı biliminin duyarlılığını birleştirmede öncü olan Shiseido markasını yansıtmaktadır.
Shiseido, kokuların vücut ve ruh üzerindeki gücünü ölçerek kokular hakkında yeni bir düşünce yolu açan araştırmalara öncü olmuş. Aromakoloji denilen bu bilim sadece parfümlerde değil, kokuların fizyo- psikolojik etkilerinin fizik ve ruh sağlığı üzerinde ölçülmesi ile cilt bakım ürünlerinde de kullanılmış.
Shiseido ürün serileri; her cilt tipinin ihtiyaçlarını hedefleyerek, güzel bir cilt için kişisel gücün ortaya çıkarılmasına yardımcı oluyor. Her bir krem, her bir losyon saf, eksiksiz ve benzersiz bir keyif vermeye adanmanın yanısıra sağlığı, güzelliği ve ruhsal huzuru arttırmaya olan sorumluluğu da yenilemektedir. (Bilginin alındığı site: http://www.alisverisrehberi.com/marka/shiseido.html)



GÜNEŞ KREMİ:

Yaz günlerinde kozmetikten bahsederken akla ilk gelen şeyler güneş kremleri oluyor. Bana göre 50+ her zaman en iyi korumayı sağlıyor o yüzden bende öyle kullanıyorum. Bakınız bu da benim aldığım ürün. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Resimde bulunan ürünler de bana ait :)



RUJLAR:

Ben çok fazla makyaj yapan biri değilim canlar ama ruj severim kullanırım da.. İşte dudaklarınıza yakışacak renkler !!!

Shiseido Perfect Rouge:


Shiseido Perfect Rouge & Tender Sheer:

Shiseido Shimmering Rouge:

Benim Tercihim :


PARFÜM:

En büyük takıntılarımdan biri kokular... Sayısını bilmediğim kadar parfümüm var ve her gittiğim yerden parfüm alırım. Anam artık parfümleri koyacak yer bulamıyor :)

Parfümde hafif ama kalıcı kokuları seviyorum. Bitki ve baharat kokuları beni pek açmıyor o yüzden tercih etmiyorum.

"KEEP CALM and LOVE COSMETICS" köşemizde bahsedeceğim hemen hemen her markanın bir parfümü bende mevcut. Şimdi de size Shiseido'nun bayıldığım, sıkmaya kıyamadığım (ee tabi o kadar parayı basınca insan sıkmaya kıyamıyor!!) Zen parfümünden bahsedeceğim..


Shiseido Zen Eau De Parfum (Altın Rengi/Sarı):

Shiseido Zen Eau De Parfum (Mor):
Shiseido Zen White Heat Edition (BENİM TERCİHİM):





KREM:

Yaş ortalamamız henüz yaşlanmaya karşı krem kullanmak için biraz az kalsa da yine de krem kullanmamız gerek durumlar oluyor. 

Mesela benim göz çevremde koyu halkalar mevcut. Bu uyku düzensizliğinden, stresten olabilir. Eminim bir çok kişide de vardır, farketmek ve önüne geçmek lazım. O yüzden benim gibi bu durumla karşı karşıya olan sevgili okuyucularım size güzel bir krem tavsiye edeceğim. 

Shiseido Anti-Dark Circles Eye Cream:
TÜYO: Kapatıcı, fondöten (böyle yazılıyormuş), pudra gibi ürünlerle göz çevresindeki siyah halkaları kapamaya çalışmak gözlere ve gözeneklere zarar veriyor onun yerine bu kremi ya da bunun gibi bir kremi kullanarak ten renginizi koruyabilirsiniz. 

Bir kremden daha bahsedeyim size. Vücut kendini salıyor arkadaş. İki spor yapıyon böyle aynayla sevişiyon sonra mutluluktan kıçı başı dağıtıp bir de bakıyorsunki sarkmış tüm vücut, karşı komşunun yaşlı anasına benzemişsin teyze hatta nine olmuşsun. Selülit problemi denen bir şey var bide.. Şükürler olsunki biz de yok spor yapıyoruz deli gibi falan filan ama yinede olmasa bile önlem almak, krem kullanmak lazım. Shiseido'nun güzel bir hem selülit karşıtı hem de vücudunuzu şekle sokacak kremi mevcut çok olmasa da kısa bir süreliğine kullanmıştım.

Shiseido Body Creator:

TÜYO: Bu kremi kalça ve baldırlarınıza masaj yaparak sürerseniz daha iyi sonuç verir. Ayrıca buna zamanım yok diyorsanız benim gibi üşeniyorsanız, banyo sonrası kreminizi sürebilir hayatınıza devam edebilirsiniz :)


En önemli yerimiz, ellerimiz... Hep göz önünde, hem kullanım halinde... Yıpranıyor anam o elleniriz yıpranıyor. Sevgilim olurda ellerini tutarım sert olmasın yok beğensin diye az mı krem sürdük ellerimize az mı ojelerle yıprattık tırnaklarımızı??? Arkadaşlar canlar güzellerim beybilerim el kremi çok önemli yaa.. Tamam günlük yanınızda uygun fiyata bulunabilen bir krem bulunsun ama haftada birkaç gün el maskesi yapar gibi özel bir krem kullanılmalı... işte o krem..!!!

Shiseido Advanced Essential Energy:



Shiseido markasına ait kullandığım başka bir krem yada ürün şimdilik bulunmadığı için bu yazıyı burada kesiyorum:)

Shiseido'ya ait herhangi bir ürünü bizimle paylaşmak isterseniz seve seve tavsiyenizi dinleriz minnoşlar...

KEEP CALM and LOVE COSMETICS köşemizi nasıl buldunuz , fikirlerinizi bekliyoruz öpüldünüz :))


İyi Haftalar diliyoruz sizlere yavrular...
HMHM Yazarları (Duru&Ekin)
Devamını Oku >>

12 Temmuz 2013 Cuma

Kulaklarımızın Pasını Silelim: MOOD - Soundtack, Film ve Dizi Müzikleri


Merhaba sevgili okuyucularımız,
Kulaklarımızın Pasını Silelim bölümü için bir anonim soundtrackleri yapar mısın diyince kıramadım ve size kop kop şarkıları yapacakken film ve dizi müziklerini yapayım dedim. Herkesin gönlü olsun değil mi ama..?

Burada dizilerde arada bir kullanılan, ya da benim izlediğim filmlerde kullanılan bazı şarkıları sıralayacağım (Duru). Sizin zevkinize uyanını illaki bulursunuz o yüzden sabırla hepsini azar azar dinlemenizi tavsiye ediyorum.. Ayrıca filmler de fena değildir izlenebilir;) Eğer beğenmezseniz Ekin'i suçlamayın bunlar tamamen benim şarkılarım arasında bulunan film/dizi müzikleridir :)


NOT:
- Sıralamanın herhangi bir anlamı ve önemi yoktur!
- 20 tane yabancı dizi ve filme ait soundtrackleri verdikten sonra sonuna 2 tane de Türk filmi ekleyeceğim ;)
- Linklerin altına kendi yorumlarımı kısaca yazacağım;)

Hadi Başlayalımm !!!

1) Transporter  :  ADN System- Red Car







Link : https://www.youtube.com/watch?v=oePZcfYszxg


*Dizide kırmızı araba yok ama bu şarkı arabada hız yaparken dinlenecek şarkı !







2) Anna Karenina : Dario Marianelli- Overture





Link: https://www.youtube.com/watch?v=D12FM3iyGDw


*Bir balo salonuna giriyor ve orada çok güzel/yakışıklı biriyle dansediyor gibi hissedeceksiniz !









3) White Chicks : Cypress Hill- Latin Thugs 







Link: https://www.youtube.com/watch?v=CFx6O4r3hGo

*Latin havalarının ve rap tarzının birleştiği eğlenceli bir şarkı!











4) Sherlock Holmes : The Dubliners- Rocky Road to Dublin







Link: https://www.youtube.com/watch?v=jxBKgOyMzSc

*Mükemmel ötesi Robert'imin dövüştüğü sahnede çalan kasaba şarkısı!









5) From Hell : Marilyn Manson- The Nobodies







Link: https://www.youtube.com/watch?v=hF-QqKiT1bI

*Marilyn Manson buuu ıyk iğrençç DEMEYİN! Çünkü şarkı süper ötesi derecede böyle isyankar ve kışkırtıcı!









6) The Dark Knight Rises : Hans Zimmer- Risen From Darkness








Link: https://www.youtube.com/watch?v=Uv951rIUG84


*Hans Zimmer'imin her yaptığı güzel zaten fazla söze gerek yok her müziğini dinleyin derim!







7) House At The End Of The Street : Bonobo- All in Forms








Link: https://www.youtube.com/watch?v=tf-KcA7kQ7k

*Jennifer bacımı pek sevmem, film kadından dolayı fazla büyütüldü hiç güzel bir korku filmi değil ama filmin sonunda oyuncuların adı sıralanınca bu çok değişik şarkıyı duyunca 2 saatlik işkenceye değer dedim !!








8) Amelie : Yann Tiersen- J'y Suis Jamais Alle







Link: https://www.youtube.com/watch?v=okJpAybjpQs


*Hans 1, Yann 2 yani adamın işi belli müziği belli hepsini dinlemelisiniz!







9) Love Me If You Dare :  Edith Piaf- La Vie En Rose








Link: https://www.youtube.com/watch?v=0g4NiHef4Ks


*Film süper, Edith Piaf ayrı süper şarkı ayrı bir hoş!







10) Man On Fire: Lisa Gerrard- The End







Link: https://www.youtube.com/watch?v=IKLgQNT9z9M


*Şarkıda çok değişik bir ezgi mevcut anlatmaya çalışıyorum ama beceremiyorum ama kesinlikle dinlenmeli!!








11) Intouchables: Ludovico Einaudi- Fly    ve  Ludovico Einaudi- Una Mattina





Link 1:https://www.youtube.com/watch?v=k016mR9tQdI

Link 2:https://www.youtube.com/watch?v=EoaPhxNubL0


*Çok duygusal bir film bir o kadar da eğlenceli ama bu iki şarkı sizi depresyona sokabilir!








12) Requiem For A Dream: Clint Mansell- Marion Barfs







Link: https://www.youtube.com/watch?v=or0V6S7JtTY

*Film psikolojimi bozdu ama bu melodiyi hepimiz çok iyi biliyoruz, filmi izlemeyenler bile!!









13) Moulin Rouge: El Tango De Roxanne






Link: https://www.youtube.com/watch?v=Exsi9DQEBUc


*Tango müziklerini seviyorsanız aşık olacaksınız!







14) Vahşi Güzel: Natalia Oreiro- Cambio Dolor




Link: https://www.youtube.com/watch?v=QWPbtDpGOmc

*Çocukluğumun dizisiydi bu! Dizinin girişinde vahşi güzel Natalia bacımız bu şarkıyı söyler beyaz elbisesiyle bişiler yapardı! Eskileeerr!








15) The Chorus:  Pepinot    ve   Vois Sur Ton Chemin





Link 1:https://www.youtube.com/watch?v=OuEkrXJzV2c

Link 2: https://www.youtube.com/watch?v=NWxu8S6QdqU

*Koro filmi de şarkılarıyla ünlü hatta ikinci şarkıyı Beyonce bile söyledi dinlenmeli kesinlikle!








16) Pretty Little Liars:  The Pierces- Secret    ve   Katie Herzig- Hey Na Na



Link 1:https://www.youtube.com/watch?v=HzNFwxsSPwU

Link 2:https://www.youtube.com/watch?v=g_WJ8gnWU7I

*Dizi kavramına yeni alıştığım için ha bu diziye de yeni başladım ilk şarkıyı önceden de biliyordum ama ikinci şarkı çooooook eğlencelii dinleyin derim!!



17) The Hangover: Rihanna ft. T.I.- Live Your Life








Link: https://www.youtube.com/watch?v=koVHN6eO4Xg

*Rihanna bacımı sevmiyorum ama T.I. ile bu işi götürmüş bide bu süper filmde kullanılınca paylaşayım dedim!









18) Bir Kadının Seks Günlüğü: Antonio Orozco- Se Deja Ilevar 







Link: https://www.youtube.com/watch?v=3lRELiaLDWQ

*E filminde adından belli o yüzden müziği de ona göre. Şarkı çok çekici ve etkileyici!










19) Slumdog Millionaire:  A.R. Rahman- Jai Ho







Link: https://www.youtube.com/watch?v=xwwAVRyNmgQ


*Hafızalara kazınan bir melodi daha! Pussycat Dollsla söylenen versiyonu değildir!!!








20) Total Recall:  Vitaliy Zavadskyy







Link 1: https://www.youtube.com/watch?v=hjCOfXQN9C4


 *Vladiy'i yeni keşfettim ama yeni bir Hans Zimmer olabilir yetenek var dinleyin bence!!







 21) Issız Adam:  Ayla Dikmen- Anlamazdın






Link: https://www.youtube.com/watch?v=oSHRG1nwpTg


*Dillere destan olmuş bir film ve tozlu raflardan inip günümüz gençliğinin diline dolanan bir şarkı!!









22) Recep İvedik 3:  Mezdeke- Ya El Yelil






Link: https://www.youtube.com/watch?v=u_M-Dm9vpOw


*Recep'in bu filminde ilk sahnesini bu kadar etkili kılan ne oldu sanıyorsunuz? E tabiki Mezdekeee çocukken az dansetmedik bu şarkılara biz !!








Görüşlerinizi, yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyoruzz !!! :))

Öpüldünüz Canlar *-*

HMHM Yazarları (Duru&Ekin)
Devamını Oku >>